BEREIDINGSWIJZEN KERSTMENU

 

 

AMUSE (alleen bij 7 gangen)

Krokantje | auberginecrème | gepofte spelt

GEROOKTE EEND (geel)
Sinaasappel | zwarte knoflook | boekweit

 

Dit gerecht vraagt geen bereiding.
Leg alles naar eigen wens op het bord. Smakelijk!

 

 
COQUILLES (groen)
 
1. Breng een pan met water aan de kook
2. Leg de pastinaak op een ovenplateau en verwarm dit 5-7 minuten in het midden van de oven.
3. Als de pastinaak bijna klaar is haal je de pan met kokend water van het vuur
4. Leg de zak (nog dicht) met coquille in het hete water en verwarm dit 1-2 min
5. Leg de pastinaak en coquille naar eigen wens op het bord
6. Dresseer de beure noissette die nog in het zakje zit over het gerecht. Smakelijk!

IBERICO WANG (zwart)
1. Breng een pan water aan de kook
2. Haal de pan met kokend water van het vuur
3. Leg de zak met de Ibericowang en saus (dicht) in het hete water en verwarm dit 7-9 min
  1. Zet stippen zoete aardappelcrème op het bord (spuitzakje)
  2. Leg de Ibericowang erbij en dresseer met de saus die in het zakje zit.
  3. Strooi de gepofte buikspek over de wang. Smakelijk!

 

 
WILD ZWIJN STOOF (rood)
  1. Breng een pan met water aan de kook en haal dit van het vuur
  2. Leg de zak (dicht) met de stoof in het hete water en verwarm dit 4-6 min
  3. Verwarm ondertussen de taco(s) 2 min in het midden van de oven
  4. Vul de taco(s) met de wild zwijn stoof en garneer dit met de overige ingrediënten. Smakelijk!

KABELJAUW (blauw)
1. Zorg dat de borden warm zijn (door ze bijvoorbeeld van tevoren even in de oven te doen)
2. Leg de kabeljauw op een ovenplateau
3. Haal de schorseneer uit het zakje en leg deze op het ovenplateau bij de kabeljauw (of een apart ovenplateau)
4. Verwarm de kabeljauw en de schorseneer 5-7 min in de oven.
Controleer met de prikker of de kabeljauw gaar is, deze is gaar wanneer je moeiteloos door de vis kan prikken.
5. Verwarm ondertussen de saus in een pannetje (deze hoeft niet te koken)
6. Spuit een dot wortel-duindoornbes puree (spuitzakje) op het bord en maak er met de bolle kant van een lepel een grotere cirkel van.
7. Rol de verwarmde schorseneer door de paddenstoelenpoeder en leg deze op het bord.
8.. Leg de kabeljauw hiernaast en dresseer de saus over de kabeljauw
9. Spuit de kippenlevercrème op de toast en serveer dit bij het gerecht. Smakelijk!
EENDENLEVER (roze)

 

1. Leg het wentelteefje op een ovenplateau en verwarm dit 5-7 min in het midden van de oven.
2. Leg het wentelteefje in het midden van het bord, daarop de eendenleverroulleau
(rechtstreeks uit het bakje) en daarop weer het ijs. Smakelijk!
 
 
TARTE TATIN (oranje)

 

1. Verwarm de tarte tatin 8-10 minuten in de oven.
2. Leg dit in het midden van het bord met bolletje ijs op de crumble ernaast zodat deze blijft liggen. Smakelijk!